Podziękowania :

• Żaneta i Tomek Bujak
  • Małgosia Patynowska

• barbara-jarzyna-199x300Barbara Jarzyna

Basia ciągle powtarza nam własną teorię szczęścia:

„Szczęście – to akceptacja tego co mamy”. Zaraża nas tym samym ogromnym optymizmem i wiarą we własne możliwości. Inspiruje do działań, nawet kiedy brak nam sił. Sama „pędząc” przez życie pociąga za sobą rzeszę szczęśliwych ludzi. Uczy nas  jak zmienić swoje życie dzięki stawianym celom i konsekwentnemu dążeniu do ich realizacji. Dzięki niej zaczynamy rozumieć, że to my sami mamy kontrolę nad własnymi emocjami i życiem.

• zdjecie anna dymnaAnna Dymna – dziękuję Ci Aniu za inspiracje i wsparcie moich działań. Twoja Fundacja „Mimo wszystko” najlepiej pokazuje jak działać. Nazwę dla Fundacji zaczerpnęłaś z tekstu zatytułowanego „Mimo Wszystko”, który wyryto na jednym z przytułków prowadzonych przez Matkę Teresę w Kalkucie. Jego autorem jest dr Kent M. Keith.

Ludzie postępują nierozumnie, nielogicznie i samolubnie – kochaj ich mimo wszystko.
    Jeśli czynisz dobro, oskarżą cię o egocentryzm – czyń dobro mimo wszystko.
    Jeśli odnosisz sukcesy, zyskujesz fałszywych przyjaciół i prawdziwych wrogów – odnoś sukcesy mimo wszystko.
    To, co budujesz latami, może runąć w ciągu jednej nocy – buduj mimo wszystko.
    Ludzie w gruncie rzeczy potrzebują twej pomocy, mogą cię jednak zaatakować, gdy im pomagasz – pomagaj mimo wszystko.
    Dając światu najlepsze co posiadasz, otrzymujesz ciosy – dawaj światu najlepsze co posiadasz, mimo wszystko.

Słowa: działaj mimo wszystko, wielokrotnie pomogły mi przetrwać trudne chwile, trudne sytuacje, zachowania trudnych ludzi.

Czułam się zaszczycona zaproszeniem na uroczystość obchodów 10-lecia założenia przez Ciebie Fundacji i otwarcia Ośrodka terapeutyczno-rehabilitacyjnego Dolina Słońca. Życzę Ci Aniu dużo zdrowia, wielu dalszych sukcesów! Dziękuję, że zauważyłaś mnie wśród wielu otaczających Cię osób.